{ "title": "Kükürt Formülü", "image": "https://www.kukurt.gen.tr/images/Kukurt-Formulu-79488.jpg", "date": "19.01.2024 08:06:30", "author": "Esmanur Bozkurt", "article": [ { "article": "Kükürt formülü, Doğada birçok yerde ve birçok şekilde kükürt kullanımı yapılmaktadır. Kükürt doğada katı halde bulunmaktadır. Limon sarısına benzeyen bir renge sahip olan kükürtün birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle de kükürt tarımda kullanılmaktadır. Kükürt kimyada yer alan ametal bir maddedir. Periyodik cetvele bakıldığı zaman kükürtü görmek mümkündür. Fakat kimyada elementlerin her birinin ayrı ayrı bir simgesi vardır. Kükürtün simgesi büyük harfle \"S\" şeklinde gösterilir.

Kükürtün atom numarası 16'dır. Kükürt elementini periyodik cetvelinde hangi grupta olduğuna bakacak olur ise atom numarası on altı olduğu için 2, 8, 6 olarak ayrılır. Son katmanı 6 olan bu element 6A grubunda yer almaktadır. Ametal bir maddedir. Bu özelliğinden dolayı da metallerden farklı özelliklere sahiptir.

Kükürt formülü nedir?

Kükürt doğada birçok yerde ve alanda kullanılan bir maddedir. Kükürt formülü kimyada S şekliyle ifade edilmektedir. Atom numarası on altı olan bu maddeyi periyodik cetvelde 3. Periyot ve 6A grubunda görmek mümkündür. Doğada kükürt elementi daha çok katı halde bulunmaktadır. Bu yüzden de kükürt elementini oksijen ile görmek mümkündür. Kükürt maddesini çeşitli alanlarda farklı şekillerde kullanılmak üzere kullanabilirsiniz. Buna bir örnek vermek gerekir ise kayısı tarımı ile uğraşan kişiler kükürtü oldukça fazla kullanır. Çünkü kükürt formülü kayısıların islimlenmesini sağlayarak bozulmadan uzun süre kalabilmesine yardımcı olur.

Kükürtün kullanım alanları
" } ] }