Kükürt dioksitin bu kadar çok endüstride yer bulmasını ve gıda koruyucu olarak kullanılmasını öğrendiğimde gerçekten etkilendim. Özellikle asit yağmurlarına yol açtığını ve solunum yolu hastalıklarına neden olabileceğini duyunca, çevresel ve sağlık yönünden ne kadar dikkatli olunması gerektiği konusunda bir farkındalık oluştu. Kükürt dioksitin kağıt üretiminde daha beyaz ve pürüzsüz ürünler elde etmek için kullanıldığını da düşününce, bu bileşiğin hem yararları hem de zararları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerektiğini anlıyorum. Acaba bu madde ile ilgili sürdürülebilir yöntemlerin geliştirilmesi için neler yapılabilir?
Kükürt dioksitin bu kadar çok endüstride yer bulmasını ve gıda koruyucu olarak kullanılmasını öğrendiğimde gerçekten etkilendim. Özellikle asit yağmurlarına yol açtığını ve solunum yolu hastalıklarına neden olabileceğini duyunca, çevresel ve sağlık yönünden ne kadar dikkatli olunması gerektiği konusunda bir farkındalık oluştu. Kükürt dioksitin kağıt üretiminde daha beyaz ve pürüzsüz ürünler elde etmek için kullanıldığını da düşününce, bu bileşiğin hem yararları hem de zararları hakkında daha fazla bilgi sahibi olmamız gerektiğini anlıyorum. Acaba bu madde ile ilgili sürdürülebilir yöntemlerin geliştirilmesi için neler yapılabilir?
Cevap yaz